Frisk luft för färsk fisk 🐟
Kraftig reducering af CO2 i Hanstholm
Hos Nordic Kingfish föder man upp Yellowfish Kingfish som används till sushi och sashimi. De hade dock flera utmaningar i sin produktion, som de frågade om vi kunde hjälpa till med. Naturligtvis!
Det var mycket höga utsläpp av CO2 från deras anläggning och en mycket hög temperatur i produktionshallarna, vilket gjorde arbetsmiljön svår för de anställda. Dessutom befann sig de anställda också i en direkt bullermiljö eftersom den gamla anläggningen hade en hög ljudnivå.
Sist men absolut inte minst hade de en hög kostnad för energiförbrukningen, eftersom de var tvungna att värma upp hallen med extern energi.
Lösningen?
Värmeåtervinning för att minska energiförbrukningen och ett ventilationssystem som blåser frisk luft från rummets kant och över karet, med utsug ovanför karet. På så sätt sugs den fuktiga luften ut, CO2 reduceras kraftigt och temperaturen sänks rejält, så att de anställda får en bättre arbetsmiljö.
Läs mer detaljer om projektet och se fler bilder nedan


